UncategorizedΑ1

Απέναντι στον ‘ιστορικό’ για…ιστορική πρόκριση στους ‘8’!

Απέναντι σε μια από τις πλέον ιστορικότερες Ελληνικές ομάδες θα βρεθεί αντίπαλος αύριο η Κύμη, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Πανιώνιο σε νοκ-άουτ αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας με έπαθλο μια θέση στους ‘8’ της διοργάνωσης, κάτι που αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει μια ακόμα ένδοξη στιγμή στη μικρή αλλά πολύ σημαντική ιστορία του Γυμναστικού.

Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου έχοντας αποκλείσει κατά σειρά τους Ηρακλή και Ρέθυμνο καλείται να δώσει αύριο ένα αγώνα με μια ομάδα της Α2 που όμως αναμφίβολα είναι περαστική από εκεί.

Ο Πανιώνιος, μια από τις ενδοξότερες και παλαιότερες ομάδες της Ελλάδας με ίδρυση του τμήματος μπάσκετ στο μακρινό 1919, έχει κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας το 1991 απέναντι στον ΠΑΟΚ, έχει βρεθεί δύο φορές ακόμα φιναλίστ του θεσμού, ενώ έχει φτάσει μέχρι και τον τελικό του πρωταθλήματος το 1988 με αντίπαλο τον Άρη.

Αν τώρα αναφερθούμε σε παίκτες που έχει βγάλει η ομάδα της Ν.Σμύρνης θα χρειαστούμε ειδική αναφορά, οπότε ας περιοριστούμε στον τεράστιο Φάνη Χριστοδούλου…

Αναμφίβολα ο Πανιώνιος έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης και της κακής διαχείρισης, φτάνοντας μέχρι και τη Β’ Εθνική. Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι, το δεύτερο αναμένεται να γίνει φέτος και ο ‘ιστορικός’ να επανέλθει στη φυσική του θέση που είναι η Α1.

Στο αυριανό παιχνίδι τώρα, η Κύμη μπορεί να έχει διαφορά μιας κατηγορίας, αλλά το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου, ώστε να έρθει η πρόκριση και η ιστορική είσοδος στους ‘8’ του θεσμού για τους νεοφώτιστους στην Α1, που τα έχουν σαρώσει όλα τα τελευταία χρόνια αλλά δεν σταματάνε…

Εκτός ο Σχίζας

Κάποια αγωνιστικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν για την Κύμη, καθώς στο αυριανό ματς ο Μπρατσιάκος δεν θα έχει στη διάθεση του τον Σχίζα που αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς από τη Δευτέρα μετά από συνεννόηση του προπονητικού και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

Αντίθετα ο Τζόλος, πήρε μέρος κανονικά στις προπονήσεις Πέμπτης και Παρασκευής και είναι στη διάθεση του προπονητή του.

 

Σχετικά άρθρα

Μέγιστο Κέρδος στα Στοιχήματα Μπάσκετ: Καλύτερες Στρατηγικές για το 2024

pannikolaou

Ο αποχαιρετισμός του Άρη Παπαδάκη στον Μίτσελ Γουίγκινς

pannikolaou

Παίκτης-προπονητής στον Παπάδο Γέρα ο Καραδόπουλος

pannikolaou