Α ΕΣΚΑΣΕ

Ο Άρης νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής! (ΑΡΗΣ-ΑΓΕΧ 73-56)

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 73-56

Το μεγάλο ντέρμπι της Θήβας βρήκε νικητή τον Άρη που επικράτησε της ΑΓΕ Χαλκίδας με 73-56 με την ομάδα του Γερμανού να ξεφεύγει στο σκορ μετά την πρώτη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι, με τους Τσιρόπουλο και Κλούρα να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ‘κιτρινόμαυρων’.

Και αν ο Τσιρόπουλος είναι γνωστό πως είναι δεινός σκόρερ, αυτός που έκανε τη διαφορά για την ομάδα της Θήβας ήταν ο Κλούρας που δεν συνηθίζει να φτάνει σε τέτοια επίπεδα!

Από την άλλη πλευρά η ΑΓΕΧ πήγε να κάνει τη…ζημιά με ένα πρώην ‘κιτρινόμαυρο’ τον Φωτητζόγλου που πέτυχε 17 πόντους αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ο Άρης μετά την ισορροπημένη πρώτη περίοδο (16-17) πήρε τα ηνία του αγώνα ξεφεύγοντας στο ημίχρονο με 38-31.

‘Κλειδί’ στο αγώνα, το τέλος της β’ περιόδου και η αρχή του β’ ημιχρόνου, όταν ο Άρης πήρε μια διαφορά ασφαλείας που τη διατήρησε μέχρι το φινάλε, έχοντας σταθερό προβάδισμα με διψήφια διαφορά πόντων.

Η ΑΓΕΧ, που έχει παράπονα από τη διαιτησία του Γερονικολού, προσπάθησε αρκετές φορές να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το τελικό 73-56 αφήνει ασφαλώς ικανοποιημένους τους γηπεδούχους που έφτασαν σε μια σημαντική νίκη και με καλή διαφορά στο σκορ σε πιθανές μελλοντικές ισοβαθμίες, ενώ από την άλλη πλευρά η ΑΓΕ Χαλκίδας έχει μπροστά της τώρα το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την Παναγίτσα…

Διαιτητές: Χριστοδούλου-Γερονικολός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 38-31, 60-44, 73-56.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ (Γερμανός-Κουτσοβασίλης):Βλάχος 3 (1), Καλπούζος, Ματσαγγούρας, Γκόλιας 6, Σκυριανός, Τσιρόπουλος 20 (2), Κλούρας 21, Μανώλας 15 (1), Χαρίσης 4, Ευγενίου, Πανδής 4, Ψαριανός.

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος-Κοντός): Αργυρίου 2, Μάρκος 4, Μπεληγιάννης 3 (1), Μακρυγιάννης 5 (1), Μάμαλης 2, Σταμέλος, Στεφανίδης, Φωτητζόγλου 17 (1), Σιδερίδης 13 (2), Κανάκης 3 (1), Βελισσαράκος 2, Τσιλιγιάννης 5.

 

Σχετικά άρθρα

Οι πρώτες ποινές της ΕΣΚΑΣΕ

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28 Οκτωβρίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Θήβας-Λοκρός 81-74 (photo album)

pannikolaou