ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Διαχρονικό σημείο αναφοράς για το μπάσκετ της Λαμίας αποτελεί αναμφίβολα το όνομα Σοφογιάννης, με τη σπάνια περίπτωση δύο αδέρφια να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο για τουλάχιστον 25 χρόνια!
Ο Γιάννης και ο Μάνθος, πέρασαν από τις Εθνικές ομάδες, την Α1, ακολουθώντας κοινή πορεία και κατάληξη, την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Λαμία!
Η σημερινή συνέντευξη έχει για πρωταγωνιστή τον μεγαλύτερο αδερφό της οικογένειας, τον Γιάννη, που κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει ως προπονητής τον Έσπερο Λαμίας για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ Εθνική!
Γεννημένος το ’76, ακολουθεί για περισσότερα από 30 χρόνια πιστά το μπάσκετ και όπως είπε και ο ίδιος θυμάται μια ζωή τον εαυτό του μέσα σε ένα γήπεδο και σε…ένα αυτοκίνητο! Βλέπετε, από νωρίς ο Σοφογιάννης ξεχώρισε για το ταλέντο του και η διαδρομή Λαμία-Αθήνα για προπονήσεις γινόταν από ένα σημείο και μετά και με…κλειστά τα μάτια!
Οι θυσίες όμως έπιασαν τόπο, με τον Γιάννη Σοφογιάννη να είναι μεταξύ άλλων μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που το 1993 πήρε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα στην Σαμψούντα της Τουρκίας, σε μια στιγμή που όπως λέει και ο ίδιος παρακάτω έχει μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη του. Νίκη με 76-58 απέναντι στην Ισπανία, με συμπαίκτες τους Ρεντζιά, Κακιούζη, Παπανικολάου, Χατζή, Καράγκουτη, Γιαννούλη και πολλούς ακόμα!
Ο Γιάννης Σοφογιάννης έκανε καριέρα παίζοντας αρχικά στον Α.Σ. Φθιώτις και στη συνέχεια σε Ιωνικό Νίκαιας, Σπόρτιγκ, Αγ.Παρασκευή και Ιωνικό Λαμίας.
Η απόφαση τότε του Ιωνικού να αποσυρθεί από την Α2, τον έβαλε σε σκέψεις για το προσωπικό του μέλλον αλλά και του μπάσκετ της Λαμίας. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει από το μηδέν τον Έσπερο, μια ομάδα στην οποία ανέλαβε ως προπονητής οδηγώντας την σήμερα στη μεγαλύτερη επιτυχία της, την άνοδο στη Β’ Εθνική!
Για όλη αυτή την μπασκετική του πορεία, ο Γιάννης Σοφογιάννης μιλάει παρακάτω και φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα και στοιχεία που για πολύ κόσμο παραμένουν και στις μέρες μας άγνωστα, για την πορεία του ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής, για τους λόγους δημιουργίας του Έσπερου, για το χθες, το σήμερα και το αύριο του μπάσκετ της Λαμίας και όχι μόνο…
‘Αυτή η άνοδος ήταν στην ουσία αποτέλεσμα μιας προσπάθειας τριών ετών. Δεν είπαμε από την αρχή πως πάμε για άνοδο, βάλαμε αρχικά στόχο τα μπαράζ αλλά στην πορεία είδαμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε’
ΕΡ: Η άνοδος στη Β’ Εθνική ήταν κάτι που είχε σχεδιαστεί αρχικά ή προέκυψε στην πορεία του πρωταθλήματος;
Γ.Σ.: ‘Αυτή η άνοδος ήταν στην ουσία αποτέλεσμα μιας προσπάθειας τριών ετών. Η πρώτη χρονιά ήταν εντελώς αναγνωριστική, με μόνους έμπειρους παίκτες τον Μάνθο (Σοφογιάννη) και τον Κουτκιά και με όλα τα παιδιά από τη Λαμία. Με ένα μικρό θαύμα σώσαμε την κατηγορία, είδαμε τι γίνεται και την επόμενη χρονιά καταφέραμε με προσθήκη δύο παιδιών να φτάσουμε μια ανάσα από τα play-offs και φέτος φτάσαμε στο στόχο σε μια δύσκολη κατηγορία όπως είναι η Γ’ Εθνική. Δεν είπαμε από την αρχή πως πάμε για άνοδο, βάλαμε αρχικά στόχο τα μπαράζ αλλά στην πορεία είδαμε πως μπορούσαμε να χτυπήσουμε απ’ ευθείας την άνοδο και τα καταφέραμε’.
‘Δεν κάναμε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δύο σερί ήττες κάτι που δείχνει πως τα παιδιά μετά από ένα χαμένο ματς πάντα έβαζαν το κεφάλι κάτω και επέστρεφαν’
ΕΡ: Το κομβικό σημείο της σεζόν, που είπες τώρα πάμε για άνοδο, ποιο ήταν;
Γ.Σ.: ‘Κομβικό σημείο ήταν για εμάς το γεγονός ότι πάντα μετά από μια ήττα καταφέρναμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δεν κάναμε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δύο σερί ήττες κάτι που δείχνει πως τα παιδιά μετά από ένα χαμένο ματς πάντα έβαζαν το κεφάλι κάτω και επέστρεφαν. Κρίσιμο σημείο ήταν και η αντίδραση που είχαμε μετά από τις λεγόμενες κακές ήττες. Κακή ήττα ήταν εντός έδρας με το Σχηματάρι αλλά μετά κάναμε 5 σερί νίκες με δύσκολους αντιπάλους. Πολύ κακή ήττα και με την Παναγίτσα, αλλά και πάλι αντιδράσαμε με 3 σερί νίκες φτάνοντας στην άνοδο. Κομβική για εμάς ήταν επίσης και η νίκη μέσα στο Σχηματάρι που συνοδεύτηκε και από πολύ καλή εμφάνιση’.
ΕΡ: Και το ματς στο φινάλε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ ήταν πλέον ένας μεγάλος τελικός που παίχτηκαν οι κόποι μιας χρονιάς;
Γ.Σ.: Αυτό το ματς θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας. Φύγαμε από τη Λαμία με απίστευτο άγχος, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την ώρα του αγώνα και η νίκη με τον τρόπο που ήρθε θα μας συντροφεύει για πάντα όπως άλλωστε και την ιστορία της ομάδας που έφτασε στην άνοδο για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική. Αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός… Για αυτές τις στιγμές αγωνιζόμαστε, αυτά μένουν σε όλους μας’.
‘Θα κοιτάξουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την κατηγορία, να μάθουμε τη Β’ Εθνική και την επόμενη χρονιά να είμαστε έτοιμοι. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με την πορεία μας τα τρία χρόνια της Γ’ Εθνικής’
ΕΡ: Η επόμενη μέρα πλέον βρίσκει τον Έσπερο Λαμίας στη Β’ Εθνική σε ένα νέο πρωτάθλημα και σε ένα όμιλο όπως ο Βορράς με ομάδες που δεν έχετε βρεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωποι έστω και σε φιλικά ματς. Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον Έσπερο της επόμενης σεζόν;
Γ.Σ.: ‘Είμαστε μια παρέα ανθρώπων στον Έσπερο που εκτός των άλλων έχουμε μέσα μας αισιοδοξία σε ότι κάνουμε. Πιστεύω πως θα είναι μια αναγνωριστική χρονιά για εμάς, πρώτη φορά ανεβαίνουμε από τη Λαμία προς τα πάνω για να δώσουμε αγώνες, θα κοιτάξουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την κατηγορία, να μάθουμε τη Β’ Εθνική και την επόμενη χρονιά να είμαστε έτοιμοι. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με την πορεία μας τα τρία χρόνια της Γ’ Εθνικής’.
‘Ούτε μόνοι μας ως Λαμιώτες, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στη Β’ Εθνική, ούτε από την άλλη υπάρχει κανένα νόημα να φτιάξουμε μια ομάδα με 12 ξένους’
ΕΡ: Η Λαμία έχει δικούς της παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο;
Γ.Σ.: ‘Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει πως στηρίζουμε τα παιδιά της περιοχής μας. Για να κάνεις το επόμενο βήμα πάντα χρειάζεται να έχεις ένα κορμό παικτών από την πόλη σου και από εκεί και πέρα να κάνεις και τις απαραίτητες προσθήκες. Αυτή τη στιγμή η Λαμία μπορεί να τα καταφέρει με ένα συνδυασμό πραγμάτων, με μια ενδιάμεση κατάσταση. Ούτε μόνοι μας ως Λαμιώτες, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στη Β’ Εθνική, ούτε από την άλλη υπάρχει κανένα νόημα να φτιάξουμε μια ομάδα με 12 ξένους. Όποιο παιδί από τη Λαμία ζητάει την ευκαιρία και τη δικαιούται, πάντα θα την παίρνει. Πέρυσι είχαμε παιδιά από το εφηβικό με συμμετοχή στη 12αδα και λεπτά συμμετοχής το ίδιο θα κάνω και φέτος. Να ξέρετε πάντως, πως κατά 99% οι καλοί παίκτες είναι και καλοί μαθητές και για όλες τις επαρχιακές ομάδες αυτά τα παιδιά είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα φύγουν για να σπουδάσουν. Η δουλειά λοιπόν των ακαδημιών εκτός των άλλων, είναι να δώσουν τα εφόδια σε αυτά τα παιδιά ώστε όταν περάσουν σε κάποια σχολή άλλης πόλης να είναι έτοιμοι για να μπουν σε κάποια καλή ομάδα και να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο το μπάσκετ και τις σπουδές τους. Και όταν με το καλό τελειώσουν, να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα πίσω που θα τους περιμένει για να συνεχίσουν το μπάσκετ’.
‘Και να έρθει κάποιος κάποτε και να μας πει ‘πάρτε 100 χιλιάδες’ δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Προτιμάμε να βρούμε 10 ανθρώπους που θα δώσουν από 10 χιλιάδες ώστε η οποιαδήποτε απουσία να καλύπτεται’
ΕΡ: ‘Πως προέκυψε η δημιουργίας του Έσπερου στο μπασκετικό χάρτη της Περιφέρειας και ειδικότερα της Λαμίας;
Γ.Σ.: ‘Έγινε μια προσπάθεια με τον Ιωνικό Λαμίας που από τη Γ’ Εθνική μας έφερε στην Α2. Για κάποιους λόγους που δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας, ο Ιωνικός αποφάσισε μέσα σε ένα καλοκαίρι να σταματήσει κάθε δραστηριότητα και να μην κατεβάσει την ομάδα στην Α2 κατηγορία. Εμείς δεν μπορούσαμε να μείνουμε χωρίς μπάσκετ. Όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί άνθρωποι είπαμε να φτιάξουμε μια ομάδα από το μηδέν, ως εκεί που θα φτάνουν οι δυνάμεις μας, που δεν θα εξαρτώμαστε από κανέναν παράγοντα για το αν θα έχουμε ή όχι ομάδα μπάσκετ. Μας πείραξε που μείναμε χωρίς μπάσκετ στη Λαμία και φτιάξαμε την ομάδα για να είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Με γνωστούς και φίλους που στάθηκαν από νωρίς κοντά μας και με την έλευση του Μάνθου στο Α’ τοπικό, η ομάδα ανέβηκε γρήγορα τις κατηγορίες και φτάσαμε στη Γ’ Εθνική. Πάνω σε αυτή τη διαδρομή, με την εξέλιξη της ομάδας φτιάξαμε και τη διοίκηση με ανθρώπους που έχουν τα παιδιά τους στην ομάδα και με τη συμβολή του Παν. Κραβαρίτη που αποτελεί κεφάλαιο για εμάς και του Γιώργου Αργύρη που μας έχει βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό. Αυτή είναι η βάση μας, η δομή της ομάδας μας. Και να έρθει κάποιος κάποτε και να μας πει ‘πάρτε 100 χιλιάδες’ δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Προτιμάμε να βρούμε 10 ανθρώπους που θα δώσουν από 10 χιλιάδες ώστε η οποιαδήποτε απουσία να καλύπτεται, παρά έναν που όποτε σταματήσει θα μας δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα’.
‘Επειδή αυτή την ομάδα την έχω φτιάξει από το μηδέν και τη θεωρώ παιδί μου, δεν σκέφτομαι να φύγω παρότι υπήρξαν κάποιες προτάσεις. Θέλω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με τον Έσπερο’
ΕΡ: Αν ο Γιάννης Σοφογιάννης δεχτεί μια πολύ καλή πρόταση και φύγει κάποια στιγμή από τον Έσπερο, υπάρχει διάδοχη κατάσταση;
Γ.Σ.: ‘Σε καμιά ομάδα του κόσμου δεν υπάρχει κάποιος που να είναι αναντικατάσταστος. Μπορεί εγώ να φαίνομαι περισσότερο, αλλά από πίσω υπάρχει ένα τιμ που δουλεύει διαρκώς. Δεν βάζουμε ιδιότητες στον Έσπερο, όλοι βοηθάμε όπου μπορούμε και αυτό μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε σήμερα. Αγαπάμε την ομάδα και βοηθάμε από όλα τα πόστα. Για να μπορεί να έχει συνέχεια μια ομάδα δεν πρέπει να εξαρτάται από κανέναν. Αυτό ισχύει και για εμένα φυσικά και αν έρθει κάποτε αυτή η στιγμή θα υπάρξει επάξια αντικατάσταση. Τώρα, επειδή αυτή την ομάδα την έχω φτιάξει από το μηδέν και τη θεωρώ παιδί μου, δεν σκέφτομαι να φύγω τώρα από την ομάδα παρότι υπήρξαν κάποιες προτάσεις, θέλω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με τον Έσπερο. Πάντως, από πίσω έρχονται παιδιά που παίρνουν και προπονητικές εμπειρίες και στο μέλλον αν χρειαστεί αυτή η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο επίπεδο ακόμα και με την οποιαδήποτε απώλεια. Αλλά ακόμα και αν κάποιος φύγει, αυτή η παρέα δεν πρόκειται να χαλάσει. Πάντα θα είμαστε όλοι όσοι δημιουργήσαμε τον Έσπερο ενεργά μέλη αυτής της ομάδας’.
‘Εκείνο το τουρνουά αποτέλεσε μια σπουδαία διαδρομή, με απίθανες στιγμές και με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων μέσα στην Τουρκία, που σηματοδότησαν τη δική μου πορεία στο μπάσκετ’
ΕΡ: Αν γυρνάγαμε το χρόνο πίσω, είναι η επιτυχία με την Εθνική Παίδων και την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού τίτλου το 1993 ως παίκτης, η μεγαλύτερη μπασκετική στιγμή της ζωής σου;
Γ.Σ.: ‘Τεράστια επιτυχία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μου. Ίσως σήμερα να μην είναι τόσο κατανοητή αυτή η επιτυχία εκείνης της ομάδας. Τότε ζούσαμε πραγματικά για το μπάσκετ, ατελείωτες ώρες προπόνησης και για να φτάσεις τότε στη 12αδα της Εθνικής έπρεπε να περάσεις από χίλια στάδια. Τουρνουά που διάλεγαν παιδιά, διαρκώς προπονήσεις με τα κλιμάκια. Ήταν ένας μεγάλος στόχος η Εθνική ομάδα που ήρθε μετά από μεγάλο κόπο όχι μόνο εμένα αλλά και των γονιών μου, με συνεχόμενα ταξίδια στην Αθήνα, με διαρκή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Ήταν πάντως εκείνο το τουρνουά μια σπουδαία διαδρομή, με απίθανες στιγμές και με την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Τουρκία που σηματοδότησαν τη δική μου πορεία στο μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι όπως και η ζωή, με λίγες χαρές και αρκετές λύπες για αυτό λοιπόν ας μάθουμε να ζούμε τις χαρές μας όσο περισσότερο γίνεται. Υπήρξαν επιτυχίες με ομάδες, άνοδοι, υπήρξαν αποτυχίες, τραυματισμοί, όλα τα έζησα λεπτό προς λεπτό και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία μου. Το γεγονός ότι είμαι όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο χώρο που αγαπώ με γεμίζει πάνω απ’ όλα με ευχαρίστηση και μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια’.
‘Πάντα πρέπει να βρίσκεσαι κοντά στους αθλητές, να έχεις επικοινωνία μαζί τους αλλά και να κρατάς αποστάσεις’
ΕΡ: Έχοντας περάσει και από τα δύο στάδια, του παίκτη και του προπονητή, ποιος ρόλος είναι τελικά πιο εύκολος;
Γ.Σ.: ‘Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Για μένα, είναι πιο δύσκολο να είσαι προπονητής σε μια ομάδα. Ως αθλητής δεν καταλαβαίνεις το άγχος, γιατί ξέρεις ότι μπορεί να περάσει από τα χέρια σου η εξέλιξη μιας φάσης και να τα καταφέρεις. Όταν είσαι απ’ έξω είναι πιο δύσκολο, το άγχος είναι μεγαλύτερο. Προσωπικά, με βοήθησε το γεγονός ότι πέρασα από παίκτης, να καταλαβαίνω σήμερα ως προπονητής καλύτερα τις απαιτήσεις των παικτών μου. Πάντα σκέφτομαι πως μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τους παίκτες μου σαν να είμαι εγώ στη θέση τους. Αυτό είναι εύκολο και συνάμα δύσκολο, πάντα πρέπει να βρίσκεσαι κοντά στους αθλητές, να έχεις επικοινωνία μαζί τους αλλά και να κρατάς αποστάσεις. Μια ενδιάμεση κατάσταση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι για μένα η καλύτερη δυνατή. Αυτό θα μου άρεσε και εμένα αν ήμουν σήμερα παίκτης’.
‘Με τον Μάνθο συνεργαστήκαμε και ως παίκτης με προπονητή και καταφέραμε και εκεί να κρατήσουμε τις αποστάσεις πάντα προς όφελος της ομάδας’
ΕΡ: Πάντως, ανήκεις σε μια οικογένεια με μπασκετικό…DNA καθώς εκτός από εσένα μεγάλη καριέρα ως παίκτης έκανε και ο αδερφός σου ο Μάνθος, κάτι που σπάνια το συναντάς σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πως είναι η μπασκετική συνεργασία σας, η συνύπαρξη όλα αυτά τα χρόνια;
Γ.Σ.: ‘Εγώ ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Α.Σ.Φθιώτις, παρέσυρα και τον Μάνθο να ακολουθήσει, έτσι γίνεται συνήθως ο μεγάλος παρασέρνει το μικρό…Μαζί παίξαμε μια χρονιά στο παιδικό και το εφηβικό και δύο χρόνια στον Α.Σ.Φθιώτις. Όταν έφυγα από τη Λαμία ακολουθήσαμε διαφορετικές πορείες, αλλά πάντα υπήρχε η κουβέντα η συνεργασία, οι διαχρονικές πολύ καλές σχέσεις. Συνεργαστήκαμε και ως παίκτης με προπονητή και καταφέραμε και εκεί να κρατήσουμε τις αποστάσεις πάντα προς όφελος της ομάδας. Άλλωστε, αν δεν ερχόταν ο Μάνθος εκείνη τη χρονιά στο Α’ τοπικό, δεν νομίζω πως η πορεία της ομάδας αυτά τα χρόνια θα ήταν ποτέ η ίδια.
‘‘Αυτή την ομάδα τη δημιουργήσαμε εξ αρχής 10 φίλοι που πάντα είχαμε συνδέσει τους εαυτούς μας με το μπάσκετ. Πάντα στηριζόμασταν σε όλα τα βήματά μας από τη βοήθεια του απλού κόσμου’
ΕΡ: Η Λαμία είναι μια μεγάλη περιοχή με πολύ κόσμο. Υπάρχει η στήριξη από την πόλη σε επίπεδο συμπαράστασης αλλά και χορηγιών;
Γ.Σ.: ‘Αυτή την ομάδα τη δημιουργήσαμε εξ αρχής 10 φίλοι που πάντα είχαμε συνδέσει τους εαυτούς μας με το μπάσκετ. Πάντα λοιπόν, στηριζόμασταν σε όλα τα βήματά μας από τη βοήθεια του απλού κόσμου. Ούτε είχαμε, ούτε θεωρώ πως θα προκύψει ποτέ ο άνθρωπος εκείνος που θα πει παιδιά σας καλύπτω εγώ το μπάτζετ, προχωρήστε. Πάντα στηριζόμασταν στη βοήθεια των πολλών, παρότι τα προβλήματα της εποχής μας είναι πολλά και αναμφίβολα ξεπερνούν το επίπεδο του αθλητισμού. Προσωπικά ευχαριστώ τον κόσμο που μας στηρίζει και ο οποίος μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια και από τους φορείς, υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στη Β’ Εθνική και από τις πρώτες συναντήσεις βλέπω πως υπάρχει θετική διάθεση. Ελπίζω όλη η πόλη να ανταποκριθεί στην προσπάθειά μας και εμείς με τη σειρά μας κάθε εβδομάδα να τους τιμάμε στο γήπεδο με τη δική μας προσπάθεια’.
ΕΡ: Υπάρχουν άνθρωποι, στους οποίους ο Γιάννης Σοφογιάννης αισθάνεται ότι τους ‘χρωστάει’ όσο αφορά τη δημιουργία και την εξέλιξη του Έσπερου Λαμίας;
Γ.Σ.: ‘Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν και εξακολουθούν να το κάνουν και τους ευχαριστώ πραγματικά. Ο Γιώργος Αργύρης από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα πίστεψε στο δικό μας όνειρο, μας βοήθησε ενεργά και αποτελεί βασικό πυλώνα του Έσπερου. Ο Παναγιώτης Κραβαρίτης πίστεψε σε εμάς και είμαι σίγουρος πως χωρίς τη δική του παρουσία όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Θα πω και κάτι για πρώτη φορά, πέρα από τη στήριξη και τη συμβολή των συνεργατών μου Τσουκαλαδέλη, Κοτόπουλου, Γιώτα και Μάνθου Σοφογιάννη, ήταν πολύ σημαντική συμβολή των παιδιών που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή πέρυσι στο πρωτάθλημα. Τα φώτα πέφτουν σε εκείνους που είναι μπροστά, αλλά ειδικά πέρυσι αν δεν υπήρχαν κάποια παιδιά από πίσω να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια έστω και στις προπονήσεις η πορεία της ομάδας δεν θα ήταν σε καμιά περίπτωση η ίδια. Ευχαριστώ ακόμα τα παιδιά της διοίκησης, τους Καραχρήστο, Σερέτη που μας βοηθάνε καθημερινά, όπως και τον Θύμιο Αντωνόπουλο που μας βοηθάει με την προβολή της ομάδας στο κομμάτι της επικοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους κ.Παπαϊωάννου, Γιαννίτση, στην εταιρεία MTS και στο φίλο μου Άκη Ζωμένο που μας βοηθάει με τις φυσικοθεραπείες, όπως επίσης στο Δήμαρχο κ. Σταυρογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραϊσκο, αλλά και τους βουλευτές Καραναστάση, Σταϊκούρα, Βέττα. Τέλος, σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε για την προβολή του μπάσκετ στην περιοχή μας, έχετε μεγάλο μερίδιο στην ανάπτυξη του τα τελευταία χρόνια, και καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια που κάνετε ως stereabasket πλέον’.
Συνέντευξη: Παναγιώτης Νικολάου
Φωτογραφίες: Γιάννης Δαλιάνης