FEATUREDΑ2ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έσπερος Λαμίας: Η ευχάριστη έκπληξη είναι…γένους θηλυκού!

Η ευχάριστη έκπληξη για τις ομάδες της Περιφέρειας είναι φέτος…γένους θηλυκού, με τα κορίτσια του Έσπερου Λαμίας να έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, μετρώντας 2/2 νίκες στην Α2 Γυναικών, κατακτώντας και τα δύο ροζ φύλλα αγώνος μακριά από τη Λαμία και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο!

Η ομάδα της Λαμίας για να φτάσει σε αυτό το σημείο, έκανε μια σειρά από υπερβάσεις, πήρε το ρίσκο και δείχνει να το απολαμβάνει!

Αρχικά, η πρώτη μεγάλη απόφαση πάρθηκε αμέσως μετά την κατακύρωση τους τίτλου του πρωταθλητή στην ΕΣΚΑΣΕ, με το να γίνει αποδεκτή η πρόταση ανόδου στην Α2 Γυναικών! Το Γυναικείο μπάσκετ ως γνωστόν, δεν έχει το παραμικρό οικονομικό όφελος, χρειάζεται να βάλεις το χέρι στην τσέπη γνωρίζοντας πως δεν θα υπάρξει ποτέ ανταποδοτικότητα, πόσο μάλλον για ένα σύλλογο που παράλληλα είχε να τρέξει αγωνιστικά και κυρίως οικονομικά και την αντρική ομάδα στην τρίτη της συνεχόμενη παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αυτό ήταν το πρώτο στοίχημα που κερδήθηκε με τη διοίκηση του Έσπερου να παίρνει τη μεγάλη απόφαση για να δηλώσει συμμετοχή στην Α2 Γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η στελέχωση της ομάδας έγινε με αθλήτριες που αγωνίζονταν στην περσινή ομάδα που πήρε τον τίτλο, συν κάποιες φοιτήτριες που σπουδάζουν στη Λαμία, δύο μεταγραφές από ομάδες των Αθηνών και το μείγμα αποδείχθηκε…εκρηκτικό!

Οι…παλιές Μελίνα Δημήτρη, Νατάσα Ζεϊμπέκογλου, Άννα Τσιλιμπάρη, Δήμητρα Αλεξίου, Μίνα Αντωνίου, η φοιτήτρια Δέσποινα Λούκου, οι μεταγραφές εξ Αθηνών Ρούλα Λαουλάκου, Ειρήνη Μπαλιούση και οι μικρές Αλεξάνδρα Καλτσά, Εβελίνα Υφαντή, Μαρίνα Ντάλλη, αποτελούν την ομάδα-έκπληξη του Έσπερου Λαμίας στη φετινή Α2 Γυναικών!

Σε μια άγνωστη κατηγορία, όπου το μότο ήταν ”βλέποντας και κάνοντας” ο Έσπερος μπήκε στο παρκέ με…άγνοια κινδύνου και τα κατάφερε καλύτερα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας!

Αρχικά, το πρώτο και ιστορικό συνάμα ροζ φύλλο αγώνος ήρθε μέσα στη Βέροια με τον Έσπερο να επικρατεί με το εντυπωσιακό 34-66, για να ακολουθήσει το σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο με 45-46, με το…μεγάλο κόλπο να γίνεται στο τέλος και την Αλεξίου να σκοράρει σχεδόν σε μηδέν χρόνο!

Ασφαλώς και ο Έσπερος δεν στοχεύει μετά από αυτά τα δυο διπλά να πάρει το πρωτάθλημα και ανέβει στην Α1! Ουσιαστικά, η ομάδα της Λαμίας έχει ήδη πετύχει το στόχο της παρότι έχουμε διανύσει μόλις δύο αγωνιστικές. Και ο στόχος αυτός δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το να αποτελεί η κάθε προπόνηση, ο κάθε αγώνας, στιγμή ευχαρίστησης και χαράς, κερδίζοντας έτσι, το δεύτερο και μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της υπέρβασης!

Γ. Σοφογιάννης: ”Κάναμε τρομερό ξεκίνημα”

Κόουτς της γυναικείας ομάδας είναι ο Γιάννης Σοφογιάννης που μιλώντας στο stereabasket τόνισε για την πορεία της ομάδας: ”Κάναμε ένα τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν με δύο νίκες, σε μια άγνωστη κατηγορία και απέναντι σε ομάδες που γνωρίζαμε λίγα στοιχεία για εκείνες. Για εμάς ο πρώτος γύρος, θα έχει περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα απέναντι στους αντιπάλους μας. Σίγουρα, ξέρουμε που βαδίζουμε, δεν έχουμε στόχο τίποτα παραπάνω από το να σωθούμε στην κατηγορία, καθώς υπάρχουν ομάδες σαφώς πιο έμπειρες από τη δική μας. Αναμφίβολα, είναι άκρως θετικό στοιχείο το γεγονός ότι και οι δύο νίκες μας έγιναν απέναντι σε αντιπάλους με τους ίδιους στόχους και μάλιστα εκτός έδρας. Αυτή τη στιγμή επικρατεί προβληματισμός για την κατάσταση που βιώνουμε, ελπίζουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν και να επιστρέψουμε δυνατοί στο γήπεδο. Στόχος της ομάδας μας για φέτος είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα την επόμενη σεζόν θέλουμε να κοιτάξουμε ψηλότερα”.

Σχετικά άρθρα

Εθνική Γυναικών: Οι παίκτριες που κλήθηκαν για τους αγώνες με Γερμανία (εκτός) και Ιταλία στη Χαλκίδα

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28 Οκτωβρίου)

pannikolaou

U-21: Έκανε το 3/3! Πρωτέας Σχηματαρίου-Ένωση Ιλίου 68-40

pannikolaou