FEATUREDΑ ΕΣΚΑΣΕ

Αποχώρηση ΑΓΕΧ: Ο λάθος δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο

Η 4η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΣΕ είχε σπουδαίους αγώνες στο πρόγραμμα, όμως αντί να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, το κύριο θέμα στο μπάσκετ της Περιφέρειας και όχι μόνο, δεν έχει να κάνει με το ντέρμπι της Φωκίδας και την πρώτη νίκη του Γ.Σ. Ιτέας, ούτε με το αήττητο του Κάδμου που πέρασε από την Κάρυστο, ούτε με την πρώτη ήττα του Τελεθριακού, αλλά με την αποχώρηση της ΑΓΕΧ στο 18′ του αγώνα στην Αιδηψό με τον Σύλλα!

Μια απόφαση που έφερε το μπάσκετ της Περιφέρειας στον…αφρό σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά για το λάθος λόγο.

Προσπαθώντας να δώσεις μια λογική εξήγηση σε αυτή την απόφαση, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιο πάτημα. Μια απόφαση που πάρθηκε στο 18′ ενός αγώνα, στον οποίο η ΑΓΕΧ είχε όπως φάνηκε χαμηλές προσδοκίες, καθώς παρότι εκ των πρωτοπόρων, ταξίδεψε στην Αιδηψό με μόλις 7 παίκτες.

Αν ψάξεις για να βρεις ένα ”κέρδος” από αυτή την απόφαση, είναι ο θόρυβος που δημιούργησε αυτή η κίνηση.

Τα όποια διαιτητικά λάθη που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ασφαλώς και δεν ευσταθούν για μια τόσο βαριά απόφαση. Αν ήταν έτσι, τα μισά παιχνίδια δεν θα ολοκληρώνονταν ποτέ, γιατί οι ομάδες που θεωρούν πως αδικούνται, θα αποχωρούσαν. Και στα άλλα μισά, ενδεχομένως να αποχωρούσαν οι…διαιτητές μην αντέχοντας την γκρίνια των προπονητών και των παικτών!

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και τέτοιες αποφάσεις πλήττουν εκτός από όλα τα άλλα την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος αλλά και το ίδιο το άθλημα.

Όπως επίσης, πλήττει το όνομα και την ιστορία μιας ομάδας, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να σταθεί στα πόδια της, δημιουργώντας εκ νέου επαφές με το ένδοξο παρελθόν της, παρά τις όποιες διαφορές του τότε με το τώρα.

Λογικό θα φαίνονταν για παράδειγμα, αν στην προκειμένη περίπτωση η ΑΓΕΧ ολοκλήρωνε τον αγώνα της και μετά ετοίμαζε ένα φάκελο με το video του αγώνα, περιμένοντας παράλληλα την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας, που η ίδια είχε ζητήσει να βρίσκεται στον αγώνα. Τότε, θα είχε δικαίωμα, εφόσον θεωρούσε πως είχε αδικηθεί, να διεκδικήσει το δίκιο της.

Τώρα, εκτός από τον θόρυβο που είναι άνευ ουσίας, δεν κέρδισε τίποτα. Δηλαδή, στον επόμενο αγώνα, αν θεωρήσει και πάλι ότι αδικείται, θα φύγει εκ νέου από το γήπεδο; Αν ναι, αυτό αναμφίβολα δεν είναι η λύση, αν όχι τότε επιβεβαιώνει πως δεν πέτυχε τίποτα με το προχθεσινό…Το παρήγορο είναι, πως και εντός της ομάδας υπήρξαν από την πρώτη στιγμή αντίθετες απόψεις.

Η ΑΓΕΧ δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός για να το πάει…μέχρι τέλους. Και αν υποτεθεί, ότι μπορούσε να το πετύχει, απέναντι σε ποιους άραγε;

Η ΑΓΕΧ ακολούθησε το Σάββατο το λάθος δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο. Έχασε στην ουσία με το μηδενισμό και το -1, δύο νίκες που είχε κατακτήσει με ιδρώτα.

Π. Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Οι πρώτες ποινές της ΕΣΚΑΣΕ

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28 Οκτωβρίου)

pannikolaou

U-21: Έκανε το 3/3! Πρωτέας Σχηματαρίου-Ένωση Ιλίου 68-40

pannikolaou