ΠΑΙΔΩΝ

Ο Γ.Σ. Θήβας μέλος του διεθνούς δικτύου της Valencia Basket Club!

Ο Γ.Σ. Θήβας είναι μεταξύ των 6 ομάδων που αποτελούν μέλη του διεθνούς δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών της Valencia Basket Club, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της Ισπανικής ομάδας.

Σε ανακοίνωση του ο Γ.Σ. Θήβας αναφέρει: ‘‘Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνουμε πως ο Γ. Σ. Θήβας έγινε μέλος του διεθνούς δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών της Valencia Basket Club. H Valencia Basket Club, ένας από τους ποιοτικότερους μπασκετικούς ομίλους στην Ευρώπη με εμπειρία 30 και πλέον ετών, επενδύει αφενός σε υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και σε υψηλού επιπέδου προγράμματα ανάπτυξης των ακαδημιών και αφετέρου, στις δυνατές και πετυχημένες συνεργασίες.

Το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών της Valencia Basket Greece & Cyprus, στο οποίο συμμετέχουν έξι σύλλογοι που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΟ ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – SIRIS ACADEMY ΣΕΡΡΕΣ – Γ.Σ. ΘΗΒΑΣ, έχει ως στόχο:
– Τη διεύρυνση των πετυχημένων συνεργασιών και εκτός της Ισπανίας, καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.
– Τη δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με σκοπό την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υπό την καθοδήγηση και σύνδεση με τη Valencia Basket Club.
– Τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας μας εκτός της Ισπανίας.
– Τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε μοναδικά events, camps, τουρνουά αλλά και προγράμματα ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών.
– Την ανάπτυξη των δεσμών με την τοπική αθλητική κοινωνία και την κοινότητα.
Πρεσβευτής του προγράμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της Βαγιαδολίδ, του Άρη, της ΑΕΚ και νυν προπονητής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές με μακράν εμπειρία και γνώση του αθλήματος.
Ως βασική προτεραιότητα έχει τεθεί η διοργάνωση προγράμματος ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών – Elite Program.
L´Alqueria del Basket – Valencia Basket International Program
1. Προπονητική Μεθοδολογία (L’Alqueria del Basket Methodology)
2. Πρόγραμμα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης προπονητών (Training of Coaches Pathway)
3. Προπονητικά Camps σε Ελλάδα και Βαλένθια (International Camps)
4. Valencia Basket Training Stages, (Μπασκετικό ταξίδι στην Ακαδημία της Βαλένθια)
5. Πρόγραμμα ανάπτυξης Ταλαντούχων παικτών (Elite Program,Try Outs)
6. Διεθνή Τουρνουά σε Ελλάδα και Βαλένθια (Valencia Basket Tournament) 5vs5 & 3vs3
Η προπονητική μεθοδολογία L’Alqueria del Basket Methodology και τα εξειδικευμένα προγράμματα της Valencia Basket Club θα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους αθλητές μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εξελιχθούν σε μελλοντικούς αστέρες του μπάσκετ.
Με το Elite Basketball Program να είναι η πρώτη προτεραιότητα, ο Γ.Σ. ΘΗΒΑΣ επιδεικνύει τη δέσμευσή του στην ανάπτυξη των νέων αθλητών μας. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και με την αδελφή ομάδα του A.O. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ και είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τους νεαρούς αθλητές της περιοχής μας στην επιτυχία και την αριστεία στο μπάσκετ. Η συνεργασία με τη Valencia Basket Club αποτελεί ένα βήμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου΄΄. 

Σχετικά άρθρα

5ο τουρνουά ”Ραφαήλ Σκεμπές” από 19-21 Ιουλίου στην Κάνηθο!

pannikolaou

Γ.Σ. Ιτέας: 7η θέση στην Ελλάδα με ομαδικές και ατομικές διακρίσεις!

pannikolaou

Final-8 παίδων: Ιστορική νίκη και 7η θέση στην Ελλάδα! Πανσερραϊκός-Γ.Σ. Ιτέας 62-67

pannikolaou