ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

ΑΕΕΠ Χαλκίδας: Δημιουργεί τμήμα μπάσκετ για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές!

Πολλά μπράβο αξίζουν στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας που παίρνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της και αντιμετωπίζοντας τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της:

Η Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C. με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος καλαθοσφαίρισης για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.
Επειδή ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι πολυτέλεια, θεωρούμε ότι η Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C. πρέπει να έχει στην μεγάλη της αγκαλιά, αγόρια και κορίτσια που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, παιδιά με σύνδρομο Asperger, παιδιά με σύνδρομο Down, Νοητική Υστέρηση, συναισθηματικές διαταραχές, αισθητηριακές διαταραχές ή κάποια κινητική αναπηρία εφόσον η βαρύτητα της επιτρέπει σε ένα παιδί να συμμετέχει σε προπόνηση με ένα τυπικό τμήμα, και να τους παρέχει τη δυνατότητα της άθλησης.
Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό άθλημα, να κοινωνικοποιούνται, να κάνουν φίλους, να παίζουν μπάσκετ και το κυριότερο να διασκεδάζουν.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλκιά – Αναστασιάδη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
Ελπίζουμε με αυτήν μας την ενέργεια ο σύλλογος μας να παίξει και αυτός το δικό του ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας σε αυτά τα θέματα.
Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις, γνώμες, παραινέσεις και ιδέες ώστε το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί και θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους”. 

Σχετικά άρθρα

Στην Εθνική Παγκορασίδων Κακαρά και Σκούμα! Έκαναν ντεμπούτο απέναντι στην Ισπανία!

pannikolaou

ΑΕΕΠ Χαλκίδας: Επέκταση συνεργασίας με Μήτσιου που αναλαμβάνει πρώτος προπονητής!

pannikolaou

Α.Ε.Ν. Αρτάκης: Μεταβατική περίοδος με νέο προπονητή τον Γ. Κόκκορη!

pannikolaou